Na 3 porcje potrzebujemy:
1/2 opakowania makaronu dużych muszli
0,5 kg mięsa mielonego
0,5 cebuli
2 ząbki czosnku
0,5 słoika sosu (u mnie Pudliszki do makaronu z pieczarkami)
ser w kostce do starcia
sól, pieprz, bazylia, oregano
Makaron gotujemy al dente. Na patelni szklimy cebulkę, dodajemy czosnek, chwilkę podsmażamy i dorzucamy mięso mielone. Przyprawiamy, a gdy się podsmaży to wlewamy pół słoika sosu. Makaron i mięso musi ostygnąć zanim będziemy faszerować. Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Część sera dodajemy do ostudzonego mięsa. Takim farszem faszerujemy muszle i posypujemy wierzch resztą sera. Wykładamy na papier do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.
Mmm... Zrobiłam się głodna :D
OdpowiedzUsuńwww.blackarrotmakeup.blogspot.com